Provincie Alicante, Comunidad ValencianaEen ecologische herberg op 26 hectare grond met een verscheidenheid aan bomen( olijf, amandel pijnbomen) en een rijkdom aan planten en dieren. Urobia bevindt zich op 1 kilometer van het dorpje Orba in het noorden van de province Alicante.  Het is een milieuvriendelijk gebouwde herberg, bijna geheel opgetrokken uit natuurlijke materialen. Urobia werkt energiezuinig. De elktriciteit wordt voor het grootste deel opgewekt met zonnepanelen. Het water is natuurlijk gezuiverd bergwater, dat na gebruik met behulp van inheemse planten wordt gefilterd en vervolgens wordt gebruikt voor irrigatie van landbouwgewassen.
Voorzieningen: de benedenverdieping heeft 6 slaapkamers met 2 tot 5 bedden, voor in totaal 17 gasten. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Op de benedenverdieping bevinden zich verder een grote cursus/ontmoetingruimte, een keuken en een eetkamer voor maximaal 20 personen. 
De bovemverdieping heeft een bibliotheek annex ontmoetingsruimte, een ruimte voor lichaamswerk en kamers gewijd aan Ojo de Agua, een educatief project van Parque Ecológico Urobia. Urobia heeft een kinderspeelplaats met water, zand en speeltuigen voor de motorische ontwikkeling. Het zwembad voor de gasten heeft een ecologisch waterreinigingssysteem
Activiteiten: Vogels kijken, (berg)wandelen, rotsklimmen, fietsen, paardrijden, zwemmen, zeilen (Costa Blanca), excursies (onde meer kastelenroute  en prehistorische  grotten) 
Talen:  Frans, Spaans 
Dichtsbijzijnde stad: Dénia

Contact
Partida Rac del Pastor Polígono 5 Parcela 304
03790 Orba  
Provincie Alicante, Comuniad Valenciana
0034 96 558 32 13 mobiel: 0034 649 901 562 
info@urobia.es 


Refugio Marnes
Landgoed (finca) van 25 hectare in een eigen vallei in de Sierra de Bernica. Op de finca vind je streekeigen bomen (onder meer algaroboo-, olijf -en amandelbomen). De terrassenstructuur stamt uit de tijd van de Feniciërs en is dus van voor onze jaartelling. Refugio Marnes heeft duurzame stroom (zonne-energie) en het water van het zwembad wordt gerecycled
Voorzieningen: Er zijn 3 typen accommodaties
Los Establos: een gerestaureerd stallencomplex met 3 kamers (6 bedden) met eigen badkamer en privé-ingang. Verblijf op basis van logies en ontbijt. Ruime gemeenschappelijke woon/eetkamer, groot balkon/terras met uitzicht op een privé-dal en de bergen. De woonkamer, een van de slaapkamers en de doucheruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. 
La Jaima: grote (10 x 5 meter) bedoeïnentent  voor 4 personen. De tent staat op een stenen plateau en is voorzien van badkamer en keuken. 
La Ruina: in authentieke stijl gerestaureerde schaapskooi voor max. 4 personen. Woonkamer, keuken badkamer, 2-persoonsslaapkamer, slaapzolder.
Activiteiten: zwemmen, wandelingen, fietsen (mountainbiken, wielrennen), paardrijden, rotswandklimmen, strand, hanggliding, parapente, excursies (onder meer grotten van Benidoleig, Valencia) 
Talen: Engels, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Alicante

Contact 
Ptd Marnes 20115 
03720 Benissa  
Provincie Alicante, Comunidad Valenciana 
0034 637 063 003 mobiel: 0034 629 874 489 
enquiries@refugiomarnes.com
Natuurcamping bij een biologische boerderij (fruitteelt en bosbouw) op 560 meter hoogte in de omgeving van de stad Alcoi. Op het terrein (ca.16 ha), gelegen aan het eind van een kronkelige leemweg, vind je olijfbomen en naaldhout. In het gebied leven onder meer wezels, vossen, zwijnen, hagedissen en tientallen verschillende soorten vogels (waaronder roofvogels).
Voorzieningen: kampeerterrein voor ongeveer 10 tenten (tenten voor 2 tot 4 personen zijn  ook te huur). Het terrein bestaat uit smalle terrassen (bancales), met ruimte voor max. 3 tenten per terras; 2 douches, 2 toiletten en wasbakken met spiegels. Koken kan in de buitenkeuken (wegens brandgevaar is koken bij de tenten niet toegestaan). Ook zijn op verzoek maaltijden verkrijgbaar. Tafeltennistafel, bibliotheek.
Activiteiten: paardrijden (2 kleine rijpaarden op de boerderij aanwezig), wandelen, excursies (onder meer Alcoi met het Museum van de Fiestas de Moros y Cristianas), meehelpen op de boerderij.
Talen: Duits, Engels, Nederlands, Spaans 
Dichtstbijzijnde stad: Alcoi 
Let op! Geopend van 15-04 t/m 30-09
http://sites.google.com/site/penella80a/
Contact 
Partida Penella 80 
Penella 
03820 Cocentaina  
Provincie Alicante  Comunidad Valenciana
0034 965 52 95 51 mobiel: 0034 638 30 27 91 
penella80a@yahoo.es 

Eco-camping  in het hart van de Valle de Guadalest. Circa 13 hectare, verdeeld over 7 amfitheater-vormige terrassen, met daarop  ongeveer 300 fruitbomen. Voor het merendeel nisperos-, amandel-, johannesbrood- en citroenbomen. In het midden staat een oude vijgenboom (La Higuera). La Higuera heeft een kleine moes- en kruidentuin en er lopen kippen rond. De finca heeft een eigen watervoorziening; het water wordt op natuurlijke wijze gezuiverd.
Voorzieningen: de camping heeft 14 staanplaatsen (tenten, caravan, camper), naast meerdere huisjes (2-4 personen) met toilet, douche  en buitenkeuken met gasfornuis en warm en koud stromend water (een aantal huisjes deelt douche en toilet). De stroom (12 v) komt van zonnepanelen. Verder zijn er 4 stacaravans te huur. 
De overdekte woonkeuken kan in overleg gebruikt worden. Op verzoek kookt de Nederlandse eigenaar Stijn Lohman maaltijden, die buiten geserveerd worden. Het terrein heeft een kinderbad en een houten activiteitenpodium (yoga, taichi etc.)
Activiteiten: wandelen (wandelkaarten etc.aanwezig), meehelpen op de finca (schilderen, bouwen, snoeien, oogsten en tuinieren), zwemmen (Costa Blanca), excursies (onder meer El Arca de Noé, een opvangcentrum voor wilde dieren)
Talen: Duits, Engels, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Callosa d'En Sarrià

Contact
Partida Casas Blagueres bajo s/n 
Provincie Alicante, Valenciana
0034 965 972 380 mobiel: 0034  649 943 291 
stijn@lahiguera.nl 
www.lahiguera.nl
Share/Bookmark