Provincie Castellón, Comunidad Valenciana


Mas de Noguera
 Een eco- coöperatie in de Sierra Cerdaña. Mas de Noguera is een biologische akkerbouw- en veeboerderij van ongeveer 50 hectare in een bergachtig gebied tussen de rivieren Mijares en Palancia, ongeveer 7 km van Caudiel.  Er zijn 125 schapen, 8 koeien, ganzen, eenden en 300 kippen. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en warm water, ook voor de cv. Het (gezuiverde) afvalwater wordt gebruikt voor irrigatie. Behalve een biologische boerderij en herberg is Mas de Nogurea een ecologisch cursuscentrum (biologische landbouw en veeteelt, bijenteelt, voedselbereiding, herbebossing, schone energiewinning etc.) 

Voorzieningen: 4 grote en een aantal kleinere gebouwen bieden plaats aan totaal 60 gasten. De 14 kamers zijn voor 4 tot 6 personen (stapelbedden). De badkamers zijn gemeenschappelijk. Er is een aantal gemeenschappelijk woonkamers, naast een grote activiteitenruimte van 100 m2. In het oude hoofdgebouw bevinden zich de broodoven, de eetkamer, de keuken en vergaderruimtes. In het eetkamer/restaurant zijn de maaltijden biologisch en vegetarisch; voornamelijke streekgerechten, bereid met producten van de eigen biologische groentetuin en veestapel.
Activiteiten: workshops & cursussen, meehelpen op de boerderij, wandelen en fietsen (gemarkeerde routes, o.a. de GR-7), paarrijden, vissen, tennissen, natuur- en cultuurexcursies (kloven van Jerica en Montanejos, kerkenroute, archeologisch museum Segorbe etc.)
Talen: Engels, Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Caudiel

Contact
Mas de Noguera
12440 Caudiel
Provincie Castellón, Comunidad Valenciana 
0034 964 144 07
masnoguera@inicia.es
www.masdenoguera.coop/es/contenidos.php?apartado=46
Share/Bookmark