Provincie Valencia, Comunidad Valenciana


Granja La Peira 
Biologische vee-boerderij vlakbij het stad Benifaió, gelegen in een gematigde-klimaatzone. De eigenaren telen sinaasappelen en verschillende groenten. Verder houden ze onder meer geiten, schapen en kippen. 
Voorzieningen: Een apart gebouw met 6 2-persoonskamers met eigen badkamer en uitgang op de patio met moerbeibomen. Grote gemeenschappelijk ruimte. Kampeergelegenheid in het nabijgelegen bos. Restaurant/kantine, levensmiddelenwinkeltje met verkoop van eigen producten.
Activiteiten: Cursussen (yoga, meditatie, tai chi,  bereiding van traditionele gerechten, biologische landbouw,poezië, schilderen etc.), strand (Cullera, El Saler ,El Perelló, etc.)), minerealen- en fossielenexcursie, (El Marquesat de Llombai), wandelen, rondleiding over het bedrijf
Talen: Engels, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Valencia

Contact
La Peira, s/n
Benifaió
46000 Benifaió
Provincie Valencia, Comunidad Valenciana 
0034 961794 256
lapeira@lapeira.org
www.lapeira.orgPermacultura Bétera Coop
Biologisch bedrijf van 3 hectare, midden in de natuur van de Sierra Calderona, maar toch slechts op een half uur rijden, van Valencia. Verbouw van groenten, aardappelen, bloemen, bomen, fruit, noten en olijven. Ook zijn er kippen, eenden, konijnen en bijen. 
 Voorzieningen: 3 kamers: 2 met dubbelbed en 1 kamer met 2 1-persoonsbedden. Terras met vuurplaats, speeltuin, tuin, zwembad en tennisbaan. 
Activiteiten: cursussen (biologische landbouw, alternatieve geneeswijzen) tennissen, fietsen, wandelen, koetsritten, excursies naar kastelen en kloosters in de omgeving.
Talen: Engels Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Valencia

Contact
Carrer Les Llomes, s/n
46117  Bétera
Provincie Valencia,  Comunidag Valenciana
0034 961 600 178 mobiel: 0034 626 131 556
arnaldollerena@terra.es
nog geen website


Noria del Cabriel 
De oude dorpschool van het dorpje Casas del Río, gelegen in het Parque Natural de las Hoces del Cabriel. De school werd in de jaren negentig gerenoveerd tot hotel. Sinds 2004 wordt het complex door nieuwe uitbaters gerund als ecohotel.
Voorzieningen: 9 2-persoonskamers (18 bedden), elk met eigen badkamer en eco-minibar. Elke kamer biedt uitzicht op de bergen of de biologische tuin. Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, lift, etc.) 
Eigen restaurant met veel biologische streekgerechten, bereid met ingrediënten uit de eigen biologische tuin en van locale biologische producenten. Ook heeft het hotel een ruime selectie biologische wijn. Levensmiddelenwinkeltje op het hotelterrein  
Activiteiten: wijn- en broodproeverijen in het hotel, maaltijden in de wijnkelder van het hotel, raften, ballonvaren, vliegen, vissen, wandelen, paardrijden, begeleide excursies (o.a grot van Don Juan) boottochten op de rivier Cabriel tussen de dorpen Cortes en Cofrentespaseo etc.
Talen: Engels, Spaans,
Dichtstbijzijnde stad: Valencia

Contact
Requena 9
Casas del Río
46356 Requena
Provincie Valencia,  Comunidad Valenciana 
0034 962 303 409 mobiel: 0034 658 858 041 
hotel@lanoriadelcabriel.com 
www.lanoriadelcabriel.com
Share/Bookmark