Provincie Lugo, GaliciëBiologische veeboerderij in het hart van Galicië. Het bedrijf produceert biologische kaas, yoghurt en melk. Voor de bezoekers zijn er 4 milieuvriendelijk gerestaureerde traditionele huizen. De bedrijfsvoering en het wonen zijn energiezuinig (zonne- en thermische energie en waterrecycling). De familie die het bedrijf runt, wil bezoekers graag laten delen in haar duurzame levensstijl. 
Voorzieningen: 4 gerenoveerde vakantiehuizen. Steen, glas, klei en leem zijn de belangrijkste gebruikte materialen. Ook is er uitsluitend ecologische verf gebruikt en zijn er Feng Shui principes toegepast. Elektromagnetische velden zijn geëlimineerd:
Voorzieningen per huis:
Paleira: 2 slaapkamers met dubbelbed: 1 slaapkamer met 2 -eenpersoonsbedden: 2 badkamers, keuken, woonkamer, open haard.
Pallar das Ameixeiras: (pajares waren oorspronkelijk de opslagruimten voor voedsel, gebruiksvoorwerpen etc.) 1 slaapkamer met dubbelbed, badkamer, keuken, kachel voor biomassa-brandsto
f.
Casa de Muiñeiro: (een molenaarswoning gebouwd eind 19e eeuw): 2 slaapkamers met dubbelbed; 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden, 2 badkamers, keuken, woonkamer open haard. 
Caseta das Andoriñas: 1 slaapkamer met dubbeldbed, badkamer, keuken, verwarming
Extra: La Casa da Rebordela, een Galicisch boerderijtje van rond 1920 en een voorbeeld van duurzaam leven anno 2010. 
Verdere voorzieningen: grote (60 m2) ruimte, voor onder meer workshops oude ambachten ; boerderijwinkel met verkoop van eigen biologische melk, kaas en yoghurt, biologische seizoensgroenten en fruit van de eigen moestuin en locale streekproducten.
Activiteiten: meewerken op de boerderij, excursies (onder meer kasteel van Pambre, kerk van Vilar Donas), wandelen (pelgrimsroute Santiago de Compostela passeert hier), kanoën
Talen: Engels, Galego, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Lugo
 
Contact 
Granxa Arqueixal
Albá (Palas de Rei) (kaart)
27207 Comarca da Ulloa
Provincie Lugo, Galicië
0034 982 380 251 
www.arqueixal.com
Share/Bookmark