Provincie Girona, Catalonië
















Een hooggelegen (1200 m) camping bij een traditionele bergboerderij met Pyreneese koeien en 100 hectare rode en zwarte dennen.
Voorzieningen: De camping heeft verschillende terrassen, met in totaal 25 plaatsen voor tenten en caravans. Er is een gemeenschappelijke ruimte met een open haard, en een cafetaria/bar. Op slechts 1 km afstand ligt het dorpje Planols ( zwembad, voetbalveld, tennisbaan, winkel en restaurant).
Activiteiten:  wandelen (GR-11), fietsen, excursies (Las Grutas de las Encantadas, de berg Puigmal, heiligdom 'Nostra Senyora de Núria')
Let op! Open van van 01-04 t/m 01-10
Talen: Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Ripoll

Contact
Can Fosses, s/n
17535 Planoles
Provincie Girona, Catalonië
0024 972 736 065 mobiel: 0034 629 780 679
info@canfosses.com
 

 El Moli de Can Aulet is een landgoed annex biologische boerderij (tuinbouw, fruitteel en schapenteelt).  Voor vakantiegangers zijn er 2 vrijstaande huisjes, omringd door tuinen. La Palissa is een huis van dezelfde eigenaren in het dorpje Joanet
Het hoofdgebouw van El Moli de Can Aulet is van 1547. Het landgoed ligt in een beschermd gebied,  met een enorme variatie aan aan planten en dieren.

Voorzieningen:
Huis El Cirerer: 1 slaapkamer ( 1 x 2-persoons), woonkamer met slaapbank, badkamer, keukenhoek
Huis: L´Estada:  2 slaapkamers (1 x 2-persoon), woonkamer,  badkamer, keukenhoek.
Gemeenschappelijk zwembad.

La Pallissa is een landhuis, in het door eiken- en dennebomen omgeven dorpje Joanet, waar slechts 4 families wonen en leven. Het huis ligt op 600 meter hoogte en biedt een panoramisch uitzicht over de bergen van Montseny.
Het  huis heeft 4 slaapkamers met dubbel bed, 3 badkamers, een kinderslaapkamer (5 bedden), een zitkamer met een open keuken en een veranda. De sleutels van het gemeentezwembad zijn beschikbaar.
Activiteiten: wandelen  in de eeuwenoude bossen van het gebergte of rond de honderden fonteinen en bronnen in de buurt, paardrijden, golf, excursies ( onder meer het klooster van St. Segimó, kasteel Montsoriu  en nationaal park Montseny)
Talen: Catalaans, Engels, Frans, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Girona

Contact:
El Moli de Can Aulet s/n
17401 Arbúcies
Provincie Girona, Catalonië
0034  972 860 765
ml.aulet@teleline.es



Can Lluís is een 18e eeuwse gerestaureerde Catalaanse boerderij (masía), 2 km van het dorpje Cistella aan de voet van de Pyreneeën. Can Lluís ligt op een heuvel van 240 hoogte en biedt uitzicht op zowel de bergen als de Middellandse Zee. Elecktriciteit komt grotendeels van zonne-panelen,  het water is uit eigen put en op biologische wijze gezuiverd regenwater . Ook het afvalwater wordt biologisch gezuiverd.
Voorzieningen: Can Lluís heeft 2 appartementen, beide voor maximaal 6 personen. Elke woning heeft 2 slaapkamers met eigen badkamer, extra kamer met stapelbed, een zitkamer met open haard en  en terras.
In de olijfboomgaard staat een houten zigeunerwagen met 2-persoonsbed, douche en toilet, buitenkeukentje, terras, balkonnetje.
Gezamenlijk  zwembad met een terras. Kruiden uit eigen tuin zijn gratis, zelfgemaakte jams en chutneys zijn te koop.  De biologische moestuin is in ontwikkeling.
Activiteiten: wandelen (GR 11 loopt langs het huis), ook natuurwandelingen met gids, fietsen, excursies (o.m. Dalí-museum in Figueres, Cadaques en de abdij van Sant-Pere-de-Rodes  watersport (stranden van Llança, Rosas, Sant Pere Pescador en L'Escala in ongeveer een half uur te bereiken), tennissen, meehelpen op de boerderij.
Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans 
Dichtstbijzijnde stad: Figueres

Contact
Can Lluís s/n afores
17741 Cistella
Provincie Girona, Catalonië
0034 872 00 40 40  mobiel 34 676 34 90 28
info@canlluis.es


Familiecamping bij een biologische boerderij, 2 km van het dorpje Montagut, aan de rand van het natuurpark La Garrotxa. Can Banal ligt in een bosrijk gebied op ongeveer 400 m hoogte in de Alta Garrotxa De boerderij is 85 hectare  groot,  69 hectare daarvan is bos. Een aantal hectare wordt gebruikt voor biologische landbouw.
Het campingterrein beslaat 6 hectare. Op het landgoed grazen 5 Catalaanse ezels. Ook heeft Can Banal een actief bosonderhoudprogramma. De camping wordt milieubewust beheerd met afvalwaterzuivering, afvalscheiding en zonne-energie (in het hoogseizoen aangevuld door een geluidsarm aggregaat).
Voorzieningen: De camping heeft 75 staanplaatsen. Caravans en campers zijn alleen welkom na overleg. Het hoofgebouw heeft een informatieruimte, een bar-restaurant en een winkeltje voor basislevensmiddelen en dagelijks vers brood (in hoogseizoen ). De camping beschikt over een toilet-doucheruimte voor minder-validen. Verhuur van kampeerbenodigdheden zoals kooktoestellen, koekastjes, bedvlonders. Elektriciteit is beperkt beschikbaar op enkele percelen.
Activiteiten: Paardrijden, fietsen (fietsverhuur ) zwemmen (poedelbad op de camping,  zwembad van Montagut en een waterbekken van een riviertje),  bergsport (steile wand-klimmen,abseilen, vele kinderactivitetein ( vliegeren, boetseren, theater en survivaltochten), wandelen (gemarkeerde routes en wandelingen met gids. o.m in het oude vulkaangebied La Garrotxa,  excursies (o.m. middeleeuwse dorpen, zoals Besalú en Santa Pau,  gemeentemuseum Olot), natuurexcursies met gids (naar o.m. Sant Aniol d'Aguja, Puig Sacalm en het hooggebergte.), natuur- en cultuurlezingen (hoogseizoen),  paddestoelen zoeken (najaar).
Talen: Catalaans, Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Olot
Let op!  geopend van 01-05 t/m 15-09

Contact
17855 Montagut
Provincie Girona, Catalonië
072 511 13 37 (NL)  06 15 52 73 42 (NL) 0034 972 687 681 (ES)
info@campingcanbanal.net



Recent in de originele stijl gerestaureerd landhuis uit de 17e eeuw bij een biologische boerderij. Het huis staat  in de comarca van Alta Garrotxa in de oostelijke Pyreneeën.
Voorzieningen: Can Pei heeft 7 2-persoonskamers (2 x 1 bed) op basis van halfpension, elk met cv en eigen badkamer; gemeenschapsruimte, terras. Restaurant (ontbijt en diner) met veel locale/Catalaanse gerechten.
Activiteiten: meehelpen met her voeren van de de dieren, paardrijden, zwemmen (rivier), wandelen ( o.a GR-11 en GR-1), mountainbiken,  rotsklimmen,  excursies (o.a. Olot, La Fageda de'n Jorda, Santa Pau, Besalu, Beget, het meer van Banyoles).
Talen: Catalaans,  Engels, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Figueres

Contact
Afueras, s/n
Oix
17856 Montagut-Oix
Provincie Girona, Catalonië
0034  972 19 5 500  mobiel: 0034 607 720 933
E. masiacanpei@terra.es


Een meer dan 1000 jaar boerenhuis op 1350 m hoogte in de Catalaanse Pyreneeën. Het huis staat middenin in het piepkleine dorpje Ogassa (17 inwoners) en ligt in het hart van het beschermde natuurgebied Serra de Cavallera. Het huis is in originele stijl gerestaureerd met gerecycled materiaal
Voorzieningen: 2- 3 en 4-persoonskamers/appartementen voor in totaal 15 personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, woonkamer en keuken.  Logies.  Ontbijt en/of diner  verkrijgbaar in het eigen restaurante. De maaltijden zijn volledig biologisch.
Gezamenlijke voorzieningen: woonkamer met open haard en houtkachel, bibliotheek, kinderspeelkamer, terras, besloten tuin.
Activiteiten: (berg)wandelen, paardrijden, skieën, mountainbiken,  kookcursussen (traditionele Catalaanse keuken), excursies (o.m, klooster vanSant Joan de les Abadesses ,  Ripoll met Santa Maria klooster en kerk van Sant Pere)
Talen: Catalaans, Engels, Italiaans Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Figueras

Contact
Sant Martí d' Ogassa
Ogassa17861 Ogassa
Provincie Girona, Catalonië
00 34 (0) 972 722 020
masmitjavila@yahoo.es
Mas Rovira  
Een eeuwenoude boerderij met uitzicht op het meer Estany de Banyoles. Een van de gebouwen is gerestaureerd en verbouwd tot vakantieappartementen. De boerderij ligt op een landgoed van 12 hectare, met tuinen en bossen.
Mas Rovira is ideaal gelegen tussen de historische stad Girona, de landelijke streek Alt Empordà, het vulkanisch gebied Garrotxa en de Costa Brava.

Voorzieningen
7 zelfstandige appartementen en 1 huisje, elk met eigen keuken badkamer
* Rocacorba (2 pers): kamer 2-pers bed;  extra bed (1 pers) beschikbaar
* El Montgrí (5 personas): kamer 3 x 1-pers bed; kamer 2-pers bed
* Puig-Surís (4 pers): kamer 3 1-pers bed; kamer 2-pers bed
* Perpinyana (4 pers): kamer 2 x 1 pers bed; kamer 2-pers bed
* Albera (2 pers): kamer 2-pers bed, extra bed (1 pers)
* Pujarnol (2 pers): kamer 2-pers bed, extra bed (1 pers)
* Les Estunes (3 pers): kamer 3 x 1-pers bed, extra bed (1 pers)
* 1 huisje (3 pers): kamer 3 x 1-pers bed

Zwembad, Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.), vuurplaats/barbecue, fietsverhuur
Activiteiten
Wandelen, fietsen, varen, zwemmen, sightseeing (onder meer de prehistorische grotten van Serinyà  en het middeleeuws stadje Besalú.
Talen
Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad
Girona (26 km)
 
Contact
49, Mas Rovira
Porqueres (kaart)
17834 Banyoles
Provincie Girona, Catalonië
0034 972 980 652 mobiel 0034 618 249 800
info@masrovira.com
www.masrovira.com

Wat vinden eerdere logés van Mas Rovira? Lees het hier op TripAdvisor.


Een op 500 m hoogte geleden oude Romaanse pastorie en een benedictijns klooster. Op het 50 hectare grote terrein vind je ook een 12e eeuwse romaanse kapel en de resten van het 9e eeuwse  kasteel La Miana. De elektriciteit komt van zonnepanelen, water uit eigen bron.

Voorzieningen: 8 2-persoonskamers (2-persoonsbedden, vervangbaar door 1-persoonsbedden) op basis van halfpensioen, lunch tegen meerprijs.
Gezamenlijke voorzieningen: 4 badkamers, meerdere woonkamers, open haard en cursusruimtes.
Activiteiten: wandelen (ook met gids), vlinderskijken, zwemmen (rotspoel), paardrijden, excursies (de middeleeuwse stadjes Besalú en Santa Pau, Girona, het Dalí-museum in Figueres, Costa Brava (1 uur per auto), cursussen (schilderen, schrijven, filmen, etc, kijk voor meer info op: www.lacolina.nl)
Talen: Duits, Engels, Frans,  Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Figueres

Contact
La Miana, s/n
17850 Sant Ferriol
Provincie Girona,Catalonië
0034 972 190 190
www.lamiana.com



Cel (Catalaans voor 'hemel') is een groot (165) ha vakantielandgoed  in de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën, midden in de natuur. De versterkte hoeve Can Sala dateert uit de 12e  eeuw. Je kunt er een kamer huren, maar ook kamperen. 15 ha van het landgoed wordt gebruikt voor biologische land- en tuinbouw en permacultuur.  Ook experimenteren de eigenaren met duurzame bouwmaterialen en zonne-energie.
Voorzieningen:  7 kamers en 2 slaapzalen (totaal 26 bedden). De matrassen zijn van 100% natuurlatex, dekbedden van merinowol. Grote gezamenlijke badkamer met 3 douches.
Bibliotheek, grote cursus en activiteitenzalen,  2 massagekamers. Groot terras speeltoestellen, natuurlijk zwembad, biologische groententuin.
Activiteiten: zwemmen (embalse, een natuurlijk waterreservoir), wandelen, mountainbiken,  cursussen (biologische landbouw, koken, yoga en dans), excursies (vulkanisch park van Garotxa, meer van  Banyoles, Girona, Cadaquès, Parque Natural Cap de Creus)
Talen: Catalaans, Duits, Engels Frans, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Girona

Contact
Can Sala  Granollers de Rocacorba
17153 Sant Martí de Llémena
Provincie Girona, Catalonië
0034  972 443 162camillocel@gmail.com




Een kleine camping bij een traditioneel werkende boerderij op 2 kilometer van het dorp Vallfogona de Ripolès. De camping ligt in in een vallei op 1000 meter hoogte. De boerderij maakt gebruik van zonne-energie (bij de kampeerplaatsen is geen stroom)
Voorzieningen:  24 kampeerplaatsen voor tenten op weideterrassen rondom de oude boerderij.  De camping is niet bereikbaar met caravan of vouwwagen, wel met een kleine aanhangwagen. Op de camping is een bar, waar ook 3 tot 4 per week maaltijden verkrijgbaar zijn. Verder zijn op de camping te koop: gedroogde paddestoelen, groente uit eigen tuin, kruiden, eieren, paté en jam.
Activiteiten: wandelen, zwemmen (beek), vogels kijken en vlinderen (mei), paddestoelen zoeken (september), excursies (Olot, Figueres, vulkanisch meer van Banyolas etc.)
Talen: Duits, Engels, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Olot
Let op!  Geopend van 01-04 t/m 01-10

Contact
Mas la Bauma, s/n
17862 Vallfogona de Ripollés
Provincie Girona, Catalonië
 0034 (0) 972 70 07 12
vragen@maslabauma.com


Mas de Titot is een biologische boerderij (akkerbouw)  gelegen  in het landelijke gebied tussen de plaatsen Girona, Figueres en Banyoles. De boerderij ligt het heuvelgebeid ´barri de Juïgues´, genoemd naar een nabijgelegen pre-Romaans gebouw. Op het terrein van de boerderij staat vakantiehuis La Caseta, omgeven door bossen, een biologische moestuin en een bloementuin.  Recycling van  afval en regenwater.
Voorzieningen: Keuken, eet- en zitkamer zijn op de begane vloer. Eerste verdieping met 2 slaapkamers (1 met dubbelbed, 1 kamer met 2 1-persoonsbedden en relaxruimte. De boerderij beschikt ook over een grote  workshop/activiteitenruimte
Activiteiten: wandelen, mountainbiken, botanism, meehelpen op de boerderij, cursussen (kung-fu tai chi, yoga en massage) golf, paardrijden, roeien, zwemmen, ballonvaren.
Talen: Catalaans, Engels, Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Banyoles

Contact
Can Titot, Vilamarí, s/n
17468 Vilademuls
Provincie Girona, Catalonië
0034  972 193 050 mobiel 0034 610 845 832
mastitot@vilademuls.com



Cal Pastor/Cal Mestre
In traditionele stijl gerestaureerde oude boerderij (extensieve veeteelt en tuinbouw) op 1300 meter in het superrustige bergdorpje Fornells de la Muntanya in het hart van de Spaanse Pyreneeën. Het is goede uitvalsbasis voor de skigebieden in het Westen.
Voorzieningen: Het hoofdgebouw Cal Pastor heeft  6 slaapkamers, met badkamer op basis van halfpension (ontbijt en diner). Woonkamer met open haard. Eigen restaurant met traditionele Catalaanse gerechten, bereid met ingrediënten uit eigen tuin en streek (vegetarisch ook mogelijk op aanvraag).
Verbonden met het hoofdgebouw is een accommodatie op basis van self-catering, Cal Mestre genaamd.Twee slaapkamers (5 - 6 slaapplaatsen), badkamer, keuken, open haard.
Activiteiten: wandelen (gemarkeerde wandelroutes), fietsen (fietsverhuur) meehelpen op de boerderij, paardrijden skieën.
Talen: Catalaans, Engels, Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Ripoll

Contact
Calle Iglesia 1
17536 Fornells de la Muntanya (Toses)
Provincie Girona, Catalonie
0034  972 736 163

Een oord voor rustzoekers op het landgoed Les Gavatxes (56 ha) in de Alta Garrotxa, een beschermd natuurgebied in de Spaanse Pyreneeën, op 3 km van het dorp Beget. Kshanti is allereerst een meditatiecentrum vanuit het zenboeddhisme, maar iedereen die behoefte heeft aan rust en tot zichzelf wil komen in de Catalaanse natuur is van harte welkom!
Het landgoed bestaat uit bos en grasland (begraasd door door koeien en geiten), een boerenhoeve en een bijgebouw met appartementen en een meditatie/activiteitenruimte (100 m2) met leeshoek. Elders op het terrein staan enkele blokhutten.
Het drinkwater komt uit een eigen bron. Voor elektriciteit wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.
Voorzieningen:  4 1 à 2 persoons studio’s. Een studio omvat een zit- slaapkamer, keuken, badkamer en is voorzien van vloerverwarming. De blokhutten hebben een kookvoorziening; toiletten en douches voor de blokhutten staan elders op het terrein.
De gemeenschappelijke ruimten (groepskeuken, bibliotheek en meditatieruimte) zijn eveneens rolstoeltoegankelijk.
Kshanti biedt verder volop gelegenheid tot kamperen.
Activiteiten: wandelen, mediteren, fietsen, (zen) retraites, meehelpen op het landgoed (bos of moestuin; de werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van het ecologisch systeem), excursies (o.m. de plaatsen Beguet, Olot en Santa Pau, en het Garrotxa Nationaal Park)
Talen: Engels, Nederlands, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Olot

Contact
17867 Beget
Provincie Girona Catalonië
0034 972 192 022
woeled@live.com
http://www.lesgavatxes.es





Share/Bookmark