Provincie Almería, Andalusië Cortijo El Saltador
Kleinschalig ecologisch vakantie/retraitecentrum gevestigd in traditioneel verbouwd Andalusisch boerenhuis op 55 hectare land. El Saltador (De Springer) ligt vlakbij het dorpje Lucainena de las Torres, aan de voet van de Sierra Alhamilla. Water van eigen put, elektriciteit d.m.v. zonne-energie.
Faciliteiten: logies met ontbijt: 8 kamers (16 bedden); self-catering: 1 appartement (16 bedden). Restaurant.
Activiteiten: Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.), workshops en cursussen (yoga, meditatie etc.) , paardrijden, paragliding, ballonvaren , begeleide tochten in de omgeving naar onder meer Cabo de Gata Nature Park en Karst Nature Park (grotten van Sorbas).
Talen: Duits, Engels, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Almería

Contact
Rambla Honda
El Saltador
04210 Lucainena de las Torres
Provincie Almería, Andalusië
0034 676 437 128
claudiascholler@yahoo.com
www.elsaltador.com
Met respect voor de traditie gerestaureerde biologische fruitboerderij in een dorpje van slechts 4 boerderijen, niet ver van Las Sierrad de Filabres. Water en verwarming van het (put) water d.m.v. zonne-energie.
Faciliteiten: 2 2-persoons logeerkamers en klein kampeerterrein voor 4 tenten. Ontbijt en diner; maaltijden zoveel mogelijk bereid met de zonne-oven.
Activiteiten: meehelpen op de boerderij, uitgezette wandelroutes. Begeleide tochten in de omgeving, bezoeken aan het beschermde woestijngebied Desierto de Taberna, het natuurpark Cabo de Gata-Nijar en aan de grotten in het Paraje Natural Karst de Yesos de Sorbas
Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Almería,
Let op! In juli en augustus gesloten.

Contact
Ctra. Sobras - Uleila del Campo
Paraje Garrido
04270 Sorbas
Provincie Almería, Andalusië
(0031) 023 53112 99 (NL) /0034 600 882 331 (ES)
peelenschouten7@hetnet.nl
home.hetnet.nl/~richpeelen
Een traditioneel Almeriaans boerenhuis op een terrein van 60 hectare. Op een deel daarvan telen eigenaren Maria en Adolf biologische groente en fruit.
Faciliteiten: Er zijn 5 tweepersoonskamers met eigen badkamer; logies, ontbijt en vegetarische maaltijden; gezamenlijke zitkamer, eetkamer. Zwembad met eigen verswaterbron en fietsverhuur.
Activiteiten: meehelpen in de tuin, zwemmen, paardrijden, ezeltochten, zwemmen in dichtbijgelegen meer, georganisseerde excursies (wandelen, fietsen, klimmen, watersport), workshops en cursussen.
Talen: Engels, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Mojáca

Contact
04639 Turre
Provincie Almería, Andalusië
0034 950 528 090 mobiel: 0034 627 85 08 06
mariaelnacimiento@hotmail.com
www.page.to/elnacimientoLa Posada del Candil
Een landelijk hotel van duurzaam hout in de bergen van Almería (Sierra de los Filabres). Het hotel maakt gebruik van zone-energie, een biomassa verwarmingsysteem en recycles het opgevangen regenwater.
Voorzieningen: La Posada del Candil bestaat uit 5 apartementen met totaal 9 slaapkamers (22 slaapplaatsen, uit te breiden tot 28). Elk appartement heef  een woonkeuken,  badkamer en verwarming. Één appartement is geschikt voor minder-validen. Gedeelde voorzieningen: gezamenlijke ruimte, tuin, zwembad en restaurant met locale gerechten.
Activiteiten: wandelen langs gemarkeerde routes, mountainbiken, rotsklimmen, zwemmen (thermische bron Balsa de Cela), skieën, excursies (Romeinse stad Baza),
Talen: Engels, Frans, Spaans
Dichtbijzijnde stad: Almeria

Contact
04890 Serón
Provincie Almería, Catalonië
0034 696 388 561 en 0034 628 934 891
info@laposadadelcandil.com

Share/Bookmark