ASTURIË

Casa Inimini
Drie logeeradresjes op een terrein van een halve hectare in een smalle vallei. Uitzicht op de Picos de Europa en vlakbij het beschermde landschap van de Sierra de Cuera. Casa Inimini is de perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie

Voorzieningen:
Het stenen huisje, 2-pers. halfhoogslaper (1,35 x 2,00 m), met open haard
Het houten huisje, 2-pers. slaapbank (1,20 x 1,85 m)
De caravan, 5 plekken (2-pers. bed, 3x stapelbed), gasstel, koelkastje 

Composttoilet (met schitterend uitzicht!); douchehuisje (warme douche, prachtig uitzicht); tappunt ( drinkwater van eigen bron); vuurplaats; Olielamp en bureaulamp met zonnepaneel; zonnepaneeltje, voor het opladen van je mobiel.

Het dorpje Poo de Cabrales (op 1 km) heeft café-restaunt. In Arenas de
Cabrales (3 km) en Carreña de Cabrales (3 km) zijn enkele supermarkten, en veel restaurants en barretjes.

Activiteiten
: (berg) wandelen, zwemmen (strqnd op 30 autominuten) , bergbeklimmen (Picos de Europa),  excursies (onder meer het cidermuseum van Asturië en de grot van Tito Bustillo.


Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans 

Dichtstbijzijnde stad: Oviedo

Contact
Astrid & Thomas)
Camping Fontebona
Lozana s/n
33537 Infiesto (kaart)
Asturie
mobiel:  0034 697 329 726/ 0034 671 507 451
casainimini@fontebona.es
http://casainimini.fontebona.e
s/


Hotel Posada del Valle 
Posada del Valle is een klein plattelandshotel met een gezellige, vriendelijke atmosfeer en een eigen biologische boerderij. Posada del Valle bevindt zich zowel dichtbij de Picos de Europa als bij de stranden van oostelijk Asturië.
Contact
Collia, Ariondas 33549, Asturië
www.posadadelvalle.com
hotel@posadadelvalle.com
0034 985 841157


La Montaña Mágica
La Montaña Mágica (De Betoverde Berg) is een schitterend complex van oude boerenwoningen voor logies/pension, hoog en geïsoleerd gelegen met een overweldigend uitzicht op de Picos del Europa (25 km).  De Berg´ heeft paarden van het inheemse, bedreigde ras Asturcón en schapen. Biologisch fruit en groente uit eigen kassen.
  
Voorzieningen:14 kamers (30 bedden) met eigen badkamer, gemeenschappelijke eetkamer.
Activiteiten: cursussen houtsnijwerk, paardrijlessen, wandelen (wandelroutes aanwezig) fietsverhuur, meehelpen op de biologische boerderij, zwemmen (zee op 10 km afstand). De Berg is rolstoelvriendelijk (drempels, toilet, lift etc.)

Talen: Spaans

Dichtstbijzijnde stad: Posada de Llanes

Contact
Cuanda
33508 El Allende de Vibaño (Llanes), Asturië
magica@llanes.as
0034 985 925 176La Valleja
Plattelandshuis met uitzicht over de Picos en Sierra Cuera. Biologische boerderij plus permacultuur. Jam van eigen fruit.
Voorzieningen: 5 tweepersoonskamer met eigen badkamer. 1 kamer voor minder-validen geschikt. Biologische maaltijden, ook vegetarisch. 

Activiteiten: paardrijden,natuurwandelingen met gids (ook uitgezette wandelpaden), zwemmen in de rivier Cares.
Talen: Spaans en Engels
Dichtstbijzijnde stad: Alles

Contact
Aldea Rieña
Ruenes
33576 Peñamellera Alta, Asturië
nog geen website
valleycas@yahoo.es
0034 985 92 52 36 / 0034 689 18 36 25 (mobiel)


Biologische kustboerderij op 4 km van het strand met overdekt zwembad. Eigenaren fokken het inheemse Xalda-schaap en Asturcónpaarden.
Voorzieningen: Logies: 14 bedden, 5 kamers Self-Catering: 6 bedden, 1 huisje/appartement. Levensmiddelenwinkeltje met eigen producten.
Activiteiten: rondleiding over het bedrijf; vuurplaats/barbecue, workshops en cursussen (pottenbakken, jam maken) begeleide tochten in de omgeving, paardrijden; fietsverhuur. Verdere activiteiten (binnen 15 km):  vissen, windsurfen, zeilen; uitgezette wandelpaden; strand.
  
Talen: Engels, Spaans, Frans

Contact
Foncalada 26
Argüeru
33314 Villaviciosa, Asturië
http://www.asturcon-museo.com/
foncalada@asturcon-museo.com
0034 985 999 001


La Casa de Naturalista
Een gerestaureerde boerderij compleet met Asturiaanse vierkante graanschuren en bijenkasten in de tuin. La Casa is een biologisch tuinbouwbedrijf. Eigenaresse Patricia is behalve boerin ook natuurgids.
Voorzieningen: een oude, verbouwde stal met 2 kamers (4 bedden), zit- en eetkamer. Ontbijt, lunch en diner, plus verkoop van eigen producten.
Acitiviteiten: La Casa is ideaal voor fietsers en wandelaars, met o.a. een wandelroute langs 12 oude molens. Ook: natuurreservaat Ría de Villaviciosa (9 km) en strand (3 km). Verdere activiteiten ( binnen 15 km ) Vissen, Windsurfen, Zeilen.

Talen: Duits, Engels en Spaans.

Dichtstbijzijnde stad: Villaviciosa

Contact
Quintana de Argüerín, 24
Argüeru
33314 Villaviciosa, Asturië
nog geen website
0034 985 974 218La Cabaña de los Campos
Ecologisch verbouwde houten herdershut  met uitzicht op en de Sierra del Sueve (1100m). Deel van een biologische boerderij (kippen, schapen, pony’s en bijen).
Voorzieningen: selfcatering; slaapkamer met 2 bedden, keuken, badkamer. Verkoop van producten van het land (fruit, eieren en honing).
Activiteiten: (binnen 15 km ) tennissen, vissen, bootverhuur, fietsverhuur, uitgezette wandelpaden, strand, zwemmen.

Talen: Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Oviedo

Contact
Los Campos
Gancéu - Miravalles
33317 Villaviciosa, Asturië
nog geen website
elcamponeco@telefonica.net
0043 985 97 4 1 88


Gerestaureerde biologische (schapen)boerderij langs de oever van de rivier de Sell, tussen de zee en de bergen. Het geheel is omgeven door weilanden en kleine bossen met zeer oude eiken en berken.
Voorzieningen: 3 appartementen (8 bedden), waarvan 2 in omgebouwde graansilo´s. Extra bedden voorradig. Selfcatering (groenten uit de eigen moestuin plus zelfgemaakte jam, cider en likeur gratis voor gasten).
Activiteiten: historische grotten Tito Bustillo, El Cierru, Cova Rosa en Pozu de la Cerezal), gemarkeerde wandelroutes, zwemmen, kanoën, paardrijden.
Talen: Engels, Frans, Spaans.
Dichtstbijzijnde stad: Ribadesella

Contact
Sardalla 42
33560 Ribadesella, Asturië
elcorrentiu@fade.es
0034 985 861 436

Traditioneel Asturiaans boerenhuis (akerbouw en veeteelt) bij het dorpje Pandiella in het centrum van Asturië. Gebouwd met duurzame materialen. Recycling van afvalwater; water verwarmd met zonne-energie. Dichtbij (13 km) Parque Natural de Redes, een berggebied met beuken- en eikenbossen en beren, wolven en gemzen.
Voorzieningen:Vijf 2-persoonskamers met badkamer. Logies; eigen restaurant/kantine en verkoop van eigen producten.
Activiteiten: natuurexcursies, diverse cursusen (tai-chi, chi-kung, productie van groene schoonmaakmiddelen en cosmetica etc.), gezondheidsbehandelingen (massages etc.).
Talen: Engels, Spaans
 
Dichtsbijzijnde stad: Oviedo

Contact
La Pandiella, s/n
33537 Piloña (Infiesto), Asturië
layalga@terrae.net
0034 616 897 638Natuurcamping Fontebona
Kleinschalige camping, geknipt voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Gelegen op een sterk golvend terrein met bomen én vergezichten. Het terrein is autovrij. Parkeren kun je op het naastgelegen parkeerterrein.

Voorzieningen: 30 zeer ruime tentplaatsen op een terrein van 2 hectare; eenvoudig sanitair en idem wasgelegenheid; panoramadouche; bar-restaurant annex winkel; centraal stopcontact op zonne-energie; 2 vuurplaatsen; water van eigen bron.

Activiteiten: wandelen, zwemmen, bergbeklimmen (Picos de Europa),  excursies (onder meer het cidermuseum van Asturië en de grot van Tito Bustillo.

Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans

Dichtsbijzijnde stad: Oviedo

Contact
Camping Fontebona
33537 Lozana s/n, Infiesto (kaart)
Austurië
0034 697 329 726 / 0034 671 507 451
camping@fontebona.es
www.fontebona.es

Wat vinden eerdere logés van Fontebona? Lees het hier op Zoover Vakantiebeoordelingen!

Biologische fruitboerderij (cider-productie)
Voorzieningen: 2 ecologische vakantiehuizen.Logies, 3 kamers (6 bedden). Zonne-energie voor verwarming en water.
Activiteiten: wandelen, vogelreservaat(7 km), strand (18 km), kanoën, surfen, zwemmen, paragliding.
Talen: Frans. Gallego en Spaans.
Dichtstbijzijnde stad: Gijón

Contact
La Riega 3
33312 Camoca (Villaviciosa), Asturië
quintaelverxel@terra.es
0034 985 893 073

Camping Playa de Tauran
Ecologische natuurcamping in een van de best bewaard gebleven gebieden op de kliffen van de Cantabrische Zee. Biologische boerderij met oude regionale dierenrassen o.a. schapen en kippen. Hergebruik van water en gebruik van duurzame energie. Rolstoelopgang, (aangepaste drempels, etc.)
  
Voorzieningen: 16 houten huisjes  voor 2 tot 6 pers. of eigen tent, caravan of camper. Bar-restaurant met ook vegetarische maaltijden, winkeltje met eigen producten, jongerenruimte, speeltuintje, zwembad, internet.
Activiteiten  tennissen, vissen, windsurfen, zeilen, bootverhuur, fietsverhuur, paardrijden, kuuroord, wintersport, natuurwandelingen met gids, uitgezette wandelpaden, strand, zwembad.
Talen: Engels, Frans, Spaans.
Dichtstbijzijnde stad: Oviedo.

Contact
Lugar de Taurán s/n
Luarca
33700 Valdés, Asturië
tauran@campingtauran.com
0034 985 641 272Share/Bookmark